divendres, de juny 08, 2012

L'art de la protesta

Situació: màquina tallagespa elèctrica comprada al Lidl el 14 de maig. Molt barata. Sabem que aquests aparells s'haurien de comprar en botigues especialitzades, però l'economia arriba on arriba i aquesta és una compra de necessitat. I direu, quina pijada, necessitar tallar la gespa! Doncs no és cap pijada: la Leia, la nostra gossa amant del camp, té un imant especial per atraure espigues cap a dins de les orelles i del nas. Aquesta temporada ja li hem tret (fet treure per la veterinària, més aviat) cinc espigues a les orelles i una al nas. Aquesta última va implicar anestèsia general, amb el cost consegüent. I és que la gespeta bonica que ens surt a casa, quan té un pam d'alt es converteix en espigues. I són gairebé 2.000 metres quadrats de jardí.

Desenvolupament: la màquina tallagespa del Lidl no està preparada per a terrenys on hi ha pedres amagades entre l'herba. Se li doblega una punta de la "cutxilla" fins al punt que toca a terra i no es pot fer servir. Ens hem adonat massa tard que hem d'apartar les pedres. Intentem buscar recanvis a les botigues especialitzades de Vilafranca (sort que estem en una regió on es manegen màquines diverses de jardineria i agricultura). No en tenen per a aquest model. Per a més inri, no podem descargolar la "cutxilla" per més força que fem. Truquem al servei tècnic del fabricant. Ens poden enviar des d'Alemanya la "cutxilla" de recanvi per un preu raonable. Fem un últim intent de descargolar la vella abans de fer el pagament de la nova. Impossible.

Desenllaç: enviem un email al proveïdor del recanvi per dir-li que finalment no el comprarem perquè no podem descargolar el vell, i afegim un comentari: "Hem quedat molt descontents del producte, perquè no ens ha durat ni un mes". Aquest matí (24 h després de la queixa) rebem un mail que diu que ens enviaran un tallagespa nou.

Ens preguntem: i si enviem un mail al Mariano Rajoy per dir-li que hem quedat molt descontents de la seva actuació, aviam si ens envia un govern nou?


2 comentaris:

Sança ha dit...

2.000 metres de jardí? Ostres, tu, quina mansió!

Per desgràcia, en aquests aspectes em sembla que no funcionem pas com a Alemanya. Tot i així, ho podríem provar. Potser demà rebem un correu...

martachka ha dit...

Ostres! Quina enveja això dels 2000 metres de jardí, jo que visc en un pis de 65 metres sense ni balcó!!!

Per cert, jo crec que el mail l'hauries d'enviar a la Merkel, a veure si ens envia un Mariano nou... Aquestes bones pràctiques a Alemanya funcionen, aquí no.