dijous, de juny 17, 2010

El retorn

Doncs potser sí que al final m'hauré de creure que havia abandonat el bloc… Uns quants mesos sense escriure i li he hagut de treure les teranyines i rentar-li la cara. Aquests de blogger ara s'han inventat uns fons fotogràfics (ja era hora), però de moment encara no pots carregar una foto teva (no vull dir que en posaria una que surti jo, sinó una foto que hagi fet jo… egolatries, les justes i necessàries). Així que començarem a veure blocs tots igualets fins que els informàtics, que se les pensen totes, trobin la manera de personalitzar-ho encara més.
Com qui no vol la cosa, tota aquesta perorata m'ha servit per poder publicar un post, perquè si ara em féssiu parlar tot el que em sortiria és "Aquestes categories contribueixen a definir la modalitat oracional que es realitza o l'actitud dels participants actius en l'acte de comunicació", per exemple, o —aquesta sí que és bona— "Aquesta estructuració que fan les llengües dels camps conceptuals està estretament relacionada amb la idea saussuriana que el sentit d'una unitat està determinat per les relacions d'oposició que estableix amb altres unitats.".
Toma ya.
Jo m'he quedat sense respiració i cervell m'està a punt d'esclatar, de tanta activitat neuronal per intentar entendre què carai intenta dir-me el profe de lingüística. Assignatura essencial, és clar, per aprendre a traduir. És que jo, si no aplico la teoria de la modalitat oracional dels participants en l'acte de comunicació, no puc traduir. Sóc aixi´ d'elitista.
(No us penseu que m'he passat aquests mesos estudiant això. M'hagués mort. Així, tal qual; se m'hagués descollat el cap i m'hauria caigut sobre la taula.)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaiolet, sóc la Clara de la facultat (clarablanchar@yahoo.es). Fa temps que et segueixo però des de fa setmanes havia desistit, sempre topant amb les indirectes, l'aigua i el sabó. No és casualitat que just hagi tornat el dia que ho feies tu? Me'n vaig a llegir el post...

La Violeta ha dit...

jajaja! Les casualitats no són tan casuals com ens pensem! És que he tingut el cap molt ocupat des de fa mesos, però ara que començo a asserenar-me miro de recuperar el bloc. Em feia por escriure per a ningú després de tants mesos de mudesa, però ara ja sé que almenys tu em segueixes! Merci!

m. ha dit...

eps! jo he estat unes setmanes sense llegir-te i ja veig que he arribat just a l'hora de les actualitzacions...
comentaris diversos:
rentadora i cotxe a fer punyetes: violeta, plan renove a la teva maquinària!
semental i yorkshire són paraules que tampoc associo...
ai, saussure! des que vaig acabar els cursos de doctorat que, quan rellegeixo els meus apunts, no entenc res del que escrivia i penso: com és que entenia tot allò?