dijous, de gener 31, 2008

El muhclu


Avui he anat a la peixateria, a comprar per dinar avui i congelar la resta per a un altre dia. Normalment compro verat, sardines o saitó, que és peix blau i a més molt barat. Algun dia compro lluç però últimament el trobo car (ja sabeu que ara més que mai he de mirar el que gasto).
Mentre la peixatera preparava els dos verats que li he demanat he vist els musclos i m'han vingut de gust. No en menjo mai, perquè vivint sola una s'acostuma a menjar coses sanes i ràpides de fer, i no em surto gaire del més habitual. Verdureta al vapor (a l'amic invisible em van regalar una vaporera de bambú i és genial), pasta o arròs amb verdures, peix al vapor o a la planxa, llenties o cigrons... M'agrada molt menjar però per a mi sola em fa mandra estar-me gaire estona a la cuina.
Així que avui he vist els musclos, que a sobre són molt barats (3€ el quilo!) i me n'he fet una ració al vapor. M'ha fet vergonya, però li he preguntat a la peixatera com es feien, perquè no ho havia fet mai. I és el més fàcil del món! S'han obert en menys d'un minut i eren boníssims. Ja tinc un element més per incloure als meus menús habituals!